Overslaan en naar de inhoud gaan

Met maar liefst 2 prachtige projecten werd Jeugdzorg Emmaüs geselecteerd als goede doel voor De Warmste Week 2023, ‘Opgroeien zonder zorgen’!

Opladen in de natuur

Opladen in de natuur

Recharge is een dagwerking waar jongeren terecht kunnen, los van hun schoolse context. De jongeren zijn vaak al een langere periode niet meer aanwezig op school en lopen vast op verschillende vlakken. Bij Recharge kunnen de jongeren even op adem komen. We focussen op rust en verbinding. Omdat veel van onze jongeren een heel groot deel van het onderwijs hebben gemist, missen ze veel algemene kennis. Daarom willen we een buiten leerplek creëren om tot rust te komen.

https://dewarmsteweek.be/project/opladen-in-de-natuur 

Sfeerbeeld jongeren

Een warm huis voor ieder kind

In het CKG Betlehem proberen we een 'thuis' te bieden aan 20 kinderen tussen de 0 - 12 jaar, die even of voor langere tijd bij ons verblijven vanwege hun moeilijke thuissituatie. Naast het bed, een kast en de stoel in hun kamertje, het eten, drinken en de vele knuffels en aandacht die ze reeds krijgen, trachten wij een heel warm plekje te creëren. Want ook dat is voor de kindjes die bij ons verblijven heel belangrijk om te kunnen opgroeien. Huiselijkheid is hierin belangrijk.

https://dewarmsteweek.be/project/een-warm-huis-voor-ieder-kind