Het Agentschap Opgroeien heeft volgende maatregelen uitgevaardigd om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden. We volgen deze strikt op:

 Begeleiding aan huis

  • Er worden geen huisbezoeken meer georganiseerd met rechtstreeks cliëntencontact. We blijven wel aanspreekbaar en nemen proactief contact op met onze gezinnen/kinderen en jongeren via alternatieve communicatiemiddelen (telefoon, mail, skype).

 Dagbegeleiding

  • Om circulatie van het virus te vermijden, mogen we geen dagactiviteiten en -opvang organiseren. Dit betekent dat de dagcentra sluiten.

 Verblijf

  • Er wordt een stabiele keuze gemaakt die loopt tot en met 5 april. Kinderen en jongeren kunnen, indien het veilig is en met akkoord van de plaatsende instantie, in de eigen context verblijven. Als jongeren in de voorziening moeten blijven, betekent dit dat er geen kortverblijven en weekends bij de context mogen plaatsvinden.
  • Kinderen en jongeren mogen in de voorziening geen bezoek ontvangen.

We hopen dat iedereen de preventiemaatregelen goed opvolgt. We willen er immers voor zorgen dat kinderen, jongeren, medewerkers en hun gezinnen in veilige omstandigheden kunnen leven en werken. Samen slaan we ons er door.