Op het einde van de grote vakantie gingen we met de jongeren van De Griffoen nog op een kort corona-proof kampje. We huurden packrafts en kajakten daarmee twee dagen de Dijle af. Met tussenstop om te kamperen op een scoutsterrein, compleet met barbecue en kampvuur. Eén van de jongeren maakte een mooi verslagje.

Hierbij een kleine weergave over onze kleine kampeertocht.

We zijn woensdag in de voormiddag vertrokken naar De Kluis in Sint-Joris-Weert. Ons plan was om eerst te gaan kajakken en dan ons kampeerplekje te gaan zoeken. We moesten eerst onze bootjes opblazen en zodra dat gebeurd was, konden we beginnen aan onze kajaktocht van 6km. Bij onze eerste tussenstop is er al een begeleider in het water gevallen, dat was echt wel grappig. We hebben een kleine pauze gedaan om ons middageten op te eten. Toen dat gedaan was hebben we onze tocht verder gezet. Eens aangekomen aan onze eindstop is iemand de bootjes komen ophalen en gingen we te voet naar ons kampeer plekje. Na een leuke wandeling zijn we ons eerst gaan aanmelden in het hoofdgebouw en zijn we daarna alles gaan uitladen. Daarna zijn we onze tentjes gaan opzetten. Tegen dat we daarmee klaar waren was het al tijd om te gaan avondeten. We hebben een lekkere barbecue gedaan! Dat hadden we wel verdiend na zo een vermoeiende dag! Na het avondeten is Lode begonnen aan een groot kampvuur. Tegen dat hij daarmee klaar was, was het al goed donker buiten. We zijn allemaal gezellig aan het kampvuur gaan zitten en hebben heel erg veel marshmallows gegeten! We hebben nog een aantal leuke spelletjes gedaan en dan was het tijd om in ons tentje te kruipen. De volgende ochtend zijn we begonnen met alles in te pakken en in het busje te steken. Daarna zijn we naar onze eindstop van de vorige dag gegaan om onze kajaktocht verder te zetten. We konden al direct het water op omdat de bootjes al waren opgeblazen. En daar gingen we dan, beginnend aan onze tocht van 8km! Tegen de middag waren we nog steeds onze tussenstop niet tegengekomen, dus hebben we onze sandwiches op het water gegeten. Dat was nogal lachen hoor! Na een aantal km kwamen we eindelijk onze tussenstop tegen. We hebben daar even een pauze genomen en zijn daarna terug het water opgegaan. Na een uurtje kwamen we onze eindstop tegen. Daar hebben we al onze bootjes laten afgaan en mooi opgeruimd. Toen we daarmee klaar waren, kwamen ze ons ophalen. We zijn allemaal veilig en moe aangekomen in De Griffoen!

Wat ik dus wil zeggen is dat we het heel erg leuk en gezellig hebben gehad! De jongeren willen ook bedankt zeggen tegen onze fantastische kampleider Klaas! En natuurlijk de rest van de begeleiding! We willen jullie ook heel erg bedanken dat jullie ons deze kans hebben gegeven om zoiets leuks te gaan doen!

 Met de vriendelijkste groeten,

Y.